Naslovna 2 1210x642 - УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЗА 2022. ГОДИНУ
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЗА 2022. ГОДИНУ

pin - УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЗА 2022. ГОДИНУ

Ова година је протекла у консолидацији општинског буџета у којем је од августа прошле године недостајало 146 милиона динара. Упркос тешкој ситуацији доста је урађено и најважније је што су сви дугови измирени, а у нову годину се улази са реално планираним приходима и расходима

Одборници Скупштине општине Богатић су усвојили одлуку о буџету за 2022. годину, према којој ће се у општинску касу слити 822,3 милиона динара.

Teodor 840x630 - УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ЗА 2022. ГОДИНУ
Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић

Буџет је инвестициони, чуло се на седници и реално је да ће се догодине реализовати планирани пројекти.

-Тежак период је за нама и од почетка наредне године крећемо пуном паром да радимо. У овој години смо успели да измиримо 146 милиона динара наслеђених дуговања. Није било лако водити кућу када нема довољно пара, али смо одговорним, домаћинским понашањем и штедњом успели да се опоравимо. У буџету сада има довољно новца, остварили смо добру комуникацију са Владом Србије, чекају нас велики пројекти наставка топлификације, гасификација, изградња канализационе мреже, изградња и проширење водоводне мреже, уклањање депонија... – истакао је Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић.

Теодоровић је додао да се више никада неће поновити да општина не може да измирује своје обавезе у уговореним и законским роковима, те да су у буџету планирана средства за израду пројеката капиталних инвестиција, значајних за развој општине, са којима се може конкурисати за средства из републичких фондова.

Он је истакао да ће се наставити инфраструктурни радови на модернизацији путне и електро-мреже и унапређењу заштите животне средине у месним заједницама.

У буџету су планирана значајна средства за унапређење пољопривреде, здравства, основног, предшколског и средњег, образовања, културе и информисања, спорта, као и услуга социјалне заштите.

Радићемо на стварању услова за долазак инвеститора чиме ће се подстаћи запошљавање. Радићемо вредно, савесно и одговорно, понашати се домаћински, са уверењем да смо на путу за лепшу и здравију будућност – поручио је Теодоровић.

Д.Г.

Related Images: